Van Zetten Groenprojecten is een no nonsens, hands on hoveniersbedrijf, met jarenlange ervaring en actuele kennis van de nieuwste groentechnieken. Met een specialisatie in daktuinen en gevelgroen speelt Van Zetten Groenprojecten moeiteloos...

Van Zetten Groenprojecten ontwerpt en realiseert daktuinen, dakterrassen en groendaken en is daarnaast gespecialiseerd in de aanleg van groene gevels. Wilt u uw kale dak of uw dakterras omtoveren in een gezellige daktuin? Bent u uitgekeken op uw lege muur en maakt u hiervan liever een mosgevel? Wilt u een groene buitenplaats op het (garage)dak realiseren voor uw medewerkers of uw klanten? Van Zetten Groenprojecten helpt u graag om de natuur terug te brengen rond uw huis of bedrijf. Daarnaast ondersteunen wij bij vergunningen en subsidieaanvragen en kunt u rekenen op een gedegen bouwkundig advies en een grote kennis van zaken.

Van Zetten Groenprojecten werkt op het gebied van daktuinen en gevelgroen samen met ondermeer:
•    Nophadrain (specialist in systemen voor groene daken)

Daktuinen

Om meerdere redenen kunt u ervoor kiezen uw daktuin of dakterras aan te laten leggen door Van Zetten Groenprojecten. Dit kan zijn omdat u uitgekeken bent op uw kale grijze tegels en liever lekker in het groen wilt zitten. Maar bij de aanleg van daktuinen en groendaken komen ook duurzame voordelen kijken. Zo dragen groene daken bij aan verkoeling in de stad, werken ze energiebesparend en hebben ze een luchtzuiverende werking. Voor daktuinen bestaan diverse subsidiemogelijkheden, die gemiddeld 30-50% van de kosten dekken.
Er zijn twee soorten daktuinen: intensieve en extensieve daktuinen. De intensieve mag je betreden en de extensieve niet. Een combinatie van beide soorten is ook mogelijk.

Extensieve daktuinen, ook wel groendak of mosdak genoemd, zijn voornamelijk beplant met sedum, gras of mos, desgewenst aangevuld met kruiden. Nieuw bij deze daken is de mogelijkheid om Olievijn toe te voegen, een middel om CO2 te binden. Een extensieve daktuin kan op een plat dak worden aangebracht, maar ook daken met een helling kunnen worden veranderd in een groendak. Van Zetten Groenprojecten denkt hierover graag met u mee en weet het saaiste dak om te toveren in een natuurlijk paradijsje dat in alle seizoenen schitterend kleurt.

De beplanting bij intensieve daktuinen bestaat uit vaste planten en ook bomen zijn mogelijk. Desgewenst kunnen er zelfs vijvers, bestrating en lichte bouwwerken worden aangebracht. Kortom, uw dak verandert binnenkort wellicht in een volledige tuin die Van Zetten Groenprojecten graag voor u ontwerpt en aanlegt.

De keuze voor een daktuin of groendak hangt voor een belangrijk deel af van de ondergelegen dakconstructie. Een volledige tuin is veel zwaarder dan een groene laag mos of sedum op uw dak of garage. Twijfelt u wat bij uw huis, garage of bedrijf mogelijk is? Van Zetten Groenprojecten brengt in nauw overleg met u graag een gedegen advies uit over de bouwconstructie en uw mogelijkheden. Dit zal uiteindelijk altijd resulteren in een schitterend ontwerp voor uw dak en een heerlijke groene plek. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Contactgegevens

Erveweg 26
8196 KG Welsum

0570 - 546 269

www.vanzettengroenprojecten.nl